У Дніпрі відбудеться фестиваль «Чорнобильські мотиви»

logo

У Дніпрі відбудеться фестиваль "Чорнобильські мотиви"

2-3 грудня у Дніпрі відбудеться десятий міжнародний фестиваль пісні «Чорнобильські мотиви». Про це під час брифінгу у будівлі ДніпроОДА повідомила радниця голови ОДА Ольга Горб, передає Дніпроград з місця подій.

Ольга Горб наголосила, що головною метою їфестивалю є вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

«Цим заходом ми віддаєм шану загиблим, шукаємо і розкриваємо творчі здібності, які мовою музики, пісні, поезії, образотворчого мистецтва відтворюють історичну правду чорнобильської трагедії.  Об’єднуємо талановитих учасників ліквідації та постраждалих від наслідків аварії в єдину велику родину в ім’я щасливого мирного майбутнього нашої Держави», — розповіла Ольга Горб.

Цьогоріч фестиваль відбудеться 2-3 грудня. В одному залі збереться талановита молодь з усіх областей країни та учасники з Білорусії.

«Участь у фестивалі візьмуть  композитори-пісняри, солісти-вокалісти, дуети, музичні колективи. Пісні — обов’язково на чорнобильську тематику. Фестиваль проводиться в номінаціях: «Краща авторська пісня»; «Кращий соліст-вокаліст»;  «Кращий музичний колектив». В рамках фестивалю відбудеться поетичний конкурс «Зірка полину» та Конкурс дитячого малюнка «Чорнобильська палітра». Вже другого дня фестивалю під час гала-концерту ми оголосимо переможців», — розповіла радниця голови ОДА.

До складу журі цього року було запрошено Народних артистів України Анатолія Гнатюка та Валентину Степову.

Захід відбудеться в Дніпровській філармонії ім. Когана. Вхід вільний.

Автор: Дарина ТВАРА