Менш ніж за добу: як зводили понтонну переправу біля зруйнованого мосту у Дніпропетровській області

logo

Щодо реконструкції зруйнованого мосту, то рішення поки немає.

Понтонну переправу через Каховське водосховище поруч із зруйнованим мостом в Олексіївці Нікопольського району Дніпропетровської області звели менш ніж за добу. Зруйнований міст — це частина траси національного значення Запоріжжя-Кривий Ріг-Кропивницький. Тож відновити рух тут хотіли якомога швидше.

Тому експерти попросили інженерні війська звести понтонний міст. Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Читайте також:

Укравтодор оприлюднив відео моменту обвалу мосту з вантажівкою біля Нікополя

У вівторок, 26 травня, на будівництві понтону біля Нікополя військові інженери завершили свою роботу. Ще до заходу сонця тут під’єднали останню секцію понтону.

Так, бійці стали до роботи о 9 ранку. Частиною майбутньої переправи була конструкція, яку привезли на тягачі. Її деталі спускали на воду по черзі.

«Понтонний міст складається з відповідних ланок, які з’єднуються. Далі утворюється суцільна смуга мосту, яка є основою для руху проїжджої частини», — пояснив командир понтонно-мостового полку Сергій Глущенко.

Бійці за допомогою катера відбуксували деталі понтону до іншого берега затоки. Там їх зчепили міцними абордажними баграми, і далі вже «намертво» з’єднали з іншими частинами мосту.   

Читайте також:

Обвал на мосту у Дніпропетровській області: у Мережі показали, як витягували вантажівку

Вантажопідйомність переправи, яку зводили бійці, становить 60 тон. Але ймовірно, що цю планку все ж обмежать. Бо поки неясно, скільки саме ця тимчасова переправа слугуватиме як основна.

Впоралися, як і обіцяли, за добу, але робота ще триватиме.

«Облаштовані з’їзди до понтону. Далі вони будуть заасфальтовані для того, щоб була повноцінна переправа до остаточного рішення. Ведуться роботи з підключення електрики, встановлення реверсного світлофору, який регулюватиме рух почергово в один напрямок та інший», — повідомив начальник відділу техконтролю служби автодоріг у Дніпропетровській області Артем Хижняк.

Щодо реконструкції зруйнованого мосту, то рішення поки немає. Спочатку хочуть дочекатися висновків спеціальної комісії, і лише потім оголошувати тендер. І тільки тоді стане зрозуміло, що краще — відновлювати 20-метрову частину, яка обвалилася, чи зносити весь міст і зводити новий з нуля. Своє рішення комісія має оголосити до кінця тижня.

Відео

Обвал мосту у Нікополі: фахівці завершили зведення понтону біля зруйнованої переправи

Менш ніж за добу звели понтонну переправу через Каховське водосховище у Дніпропетровській області. Нагадаємо, міст тут обвалився раптово, минулого тижня. 20-метровий сегмент пішов під воду, щойно на нього заїхала перевантажена фура. Аби відновити рух експерти попросили інженерні війська звести понтонний міст.  

Обвал мосту у Нікополі: фахівці завершили зведення понтону біля зруйнованої переправи

Нагадаємо, що міст тут обвалився раптово 20 травня. 20-метровий сегмент пішов під воду, щойно на нього заїхала перевантажена фура. Причіп упав униз, кабіна зачепилася за конструкції, тож водій урятувався.

24 травня вантажівку було вилучено з води.