У Дніпрі професорка Міжнародного Інституту бізнесу провела тренінг для ветеранів ЗСУ

logo

У Дніпрі професорка Міжнародного Інституту бізнесу провела тренінг для ветеранів ЗСУ

6 грудня у культурно-виставковому центрі “Mediaprostir” відбувся бізнес-тренінг для ветеранів Збройних Сил «Як оцінити ризики і розпочати бізнес в Україні». Про це повідомляє Дніпроград із місця події.

Лекцію для бійців провела Валентина Олефіренко — доктор наук, сертифіційований європейський оцінювач REV Tegova, професорка Міжнародного Інституту бізнесу і 17 міжнародних вишів, лекторка з 25-річним стажем, підполковник медичної служби. Валентина Олефіренко (позивний “Мем”) також має звання Народного Героя України.

На заході вона надала учасникам знання з аналізу можливостей та ризиків для відкриття бізнесу в регіоні та з розрахунку витрат і початку бізнесу будь-якої форми власності, навчила взаєминам із робітниками, постачальниками, споживачами. Також надала поради щодо успішного ведення бізнесу.

“Перше, що ви маєте запам’ятати, хлопці й дівчата, які повернулись з передової, вам ніхто нічого не винен. Якщо ви цього не розумієте, стається біда. Ви приходите до такої тітки як я, яка сидить в адміністрації, в неї болить нога, рука, а тут ви приходите і кажете: “Ви мені винні”. Ні. Ви приходите і кажете: “Боже мій, ваші очі, як очі схожі на очі мого першого кохання”, — зазначила Валентина Олефіренко.

Серед порад лекторки — зробити ксерокопії усіх документів і обов’язково їх відцифрувати, а оригінали нікому не віддавати. Також — продумати те, чим ви хочете займатись у мирний час та оцінити ризики цього заняття.

“Існує цілий ряд проблемних ризиків, які має будь-який бізнес. Проблемні ризики прописує Управління міжнародних ризиків протягом 50 років і повідомляє, через що можна розоритися”, — додала лекторка з 25-річним стажем Валентина Олефіренко.

Серед ризиків, які вона зазначила — товарне різноманіття, диверсифікація клієнтури, місцерозташування.

Раніше повідомлялося, що на Дніпропетровщині виділили більше трьох мільйонів гривень на розвиток бізнесу переселенців та демобілізованих бійців.

Автор: Домінік ФРАНКО