Міністр освіти та науки України розповіла про школи нового зразка у Дніпрі

logo

Міністр освіти та науки України розповіла про школи нового зразка у Дніпрі

Сьогодні, 23 серпня, у Дніпрі Міністр освіти та науки України Лілія Гриневич розповіла про підготовку до навчального року у школах нового зразка, з яких у нашому місті функціонує одразу чотири. Про це повідомляє кореспондент Дніпрограда з місця події — арт-галереї в центрі «Менора».

Лілія Гриневич переконує , що один з освітніх пріоритетів — ліквідація черг в дошкільних закладах, а також перевірка готовності початкових шкіл Дніпропетровщині до якісного навчання.

«В першу чергу це стосується чотирьох шкіл, які працюють за новою програмою. У проекті нового закону про освіту вчителі мають підвищити свій викладацький рівень та опрацювати нові методики — інтерактивні та електронні. Важливо не начиняти школярів лише фактами, а наблизити знання до життя, зробити їх практичними», — вважає Лілія Гриневич.

Нова програма базуватиметься на чотирьох напрямках: громадянська освіта, здоров’я та безпека, екологія, бізнес і маркетинг.

«Вивчаючи відсотки на уроці математики, маленькі школярі можуть оперувати цифрами на прикладі банку. Так має бути організована освіта — з суспільною користю», — впевнена Міністр освіти та науки.

Нагадаємо, що 15 серпня у Дніпрі на всеукраїнській селекторній нараді за участю прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана обговорили стан підготовки до навчального року.

Автор: Людмила СТУПАК