Сезон купання в Дніпрі: коли і які пляжі відкриють

logo

image

1 червня в Дніпрі стартує офіційний пляжний сезон: відкриваються пляжі в парку Сагайдак, на житломасиві Придніпровський та на Монастирському острові. Про це на пресконференції в інформаційному центрі «Наше місто» розповіли посадовці міськради та представник рятувальної служби.

Як зазначив начальник відділу утримання парку Сагайдак Роман Мироненко, на пляжах в парку Сагайдак та житломасиві Придніпровський уже встановили пости рятувальників і медпункт. Під час цьогорічного кувального сезону там збережуться карантинні обмеження. Про них розповідатимуть спеціальні інформаційні табло.

Директор КП «Дирекції територій і об’єктів рекреації» департаменту парків та рекреації міськради Вадим Галицький розповів, що пляж на Монастирському острові чекатиме відвідувачів із 1 червня. Він також готовий до роботи, запевнив посадовець.

«Пляж на острові — офіційний кандидат на «блакитний прапор» – міжнародну нагороду, яку необхідно підтверджувати щороку. Якщо до кінця року всі високі вимоги й стандарти для отримання «блакитного прапора» виконають, то наступного літа наш пляж увійде в міжнародний перелік пляжів», – сказав він.

Фахівець Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області Андрій Волошин нагадав, що купатися можна, але тільки в призначених для цього місцях. Рятувальники планують 3-4 рази в тиждень обходити стихійні місця купання і пояснювати містянам небезпеку, сказав він.

Що відомоЗ початку року у Дніпрі через нещасні випадки на воді загинуло троє людей, вісьмох вдалося врятувати. За той самий період минулого року загинула одна людина, двох врятували.Вінницькі пляжі готують до відкриттяУ Дніпрі тренувалися надавати допомогу людям, з якими трапилося нещастя на водіВодолази перевіряють дно: у Чернігові готуються до відкриття пляжу «Золотий берег»

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро