Конкурс на юридичні спеціальності продовжує зростати

logo

Про особливості вступної кампанії до юридичного факультету Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ розповіла Вікторія Савіщенко, в.о. декана юридичного факультету.

«Вже другий тиждень триває вступна кампанія до вишів нашого міста. За останніми даними, конкурс на юридичні спеціальності продовжує зростати. Така тенденція спостерігається з 2014 року, коли на навчання на юридичному факультеті ДУВС подано 1432 заяви, а вже 2015 році – 1561 заява. В цьому році, станом на 19 липня, від абітурієнтів надійшло 1165 заяв, хоча вступна кампанія буде тривати до кінця наступного тижня. Щоденно приймальна комісія отримує до 200 заяв, конкурс на юридичні спеціальності в цьому році складає два претенденти на місце», – розповіла Вікторія Савіщенко.

«Юрист – не тільки почесна, але й гідна професія. І це не просто красиві слова. Держава потребує нових грамотних суддів, адвокатів, прокурорів. В сучасному світі базові юридичні знання необхідні кожному громадянину. Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ має ліцензію на підготоаку 200 магістрів, 450 бакалаврів, 750 спеціалістів. Головне, що така ліцензія надає можливість працевлаштування випускників університету. За даними управління центру зайнятості населення, випускники університету не знаходяться на обліку цієї установи. Цей факт засвідчує: всі випускники факультету знаходять своє місце в житті. Навчатися на юридичному не тільки відповідально і цікаво, а ще й дуже перспективно», – зазначила фахівець.

Валентин Старков