Театр у музеї: у Дніпрі відіграли виставу про життя Марії Приймаченко

logo

Театр у музеї: у Дніпрі відіграли виставу про життя Марії Приймаченко

12 січня у Дніпрі у стінах Музею українського живопису відбулась естрадно-публіцистична вистава вистава «Райська земля» про життя і творчість Марії Приймаченко. Саме 12 січня виповнилося 110 років від дня народження української художниці. Про це повідомляє Дніпроград із місця події.

Для дніпрян виступали актори київського естрадного театру «Шарж». Вони подали гостям захожу свою трактовку, своє бачення та переосмислення феномену життя і творчості Марії Примаченко. У ній — розповіли про дитинство художниці, що пройшло у селі Болотня, її перші кроки у малюванні, юнацький недуг, переїзд на навчання до Києва, перше кохання.

Як зазначили організатори, створити виставу надихнула постать Марії Приймаченко як жінки-воїна. За їхніми словами, ця художниця — цінність українського народу, тому знати про неї має кожен.

Грали виставу у залі, в якій паралельно розгорнули виставку картин Марії Приймаченко.

Марія Приймаченко за життя створила понад 650 робіт. У своїх роботах вона зображувала чарівних тварин, квіти та сюжети з селянського побуту. Протягом життя художниці її картини відвідали експозиції Всесвітньої виставки у Парижі, численних республіканських показів мистецтв, а також побували у Варшаві, Софії, Монреалі, Празі. Сьогодні картини Марії Приймаченко оцінюють в десятки тисяч доларів, проте все життя художниця прожила у скруті.

Раніше повідомлялося, що дніпровський театр «Віримо» представить у цьому сезоні декілька нових вистав.

Автор: Домінік ФРАНКО