Дніпровський театр «Віримо» представить у цьому сезоні декілька нових вистав

logo

Дніпровський театр "Віримо" представить у цьому сезоні декілька нових вистав

Дніпровський театр «Віримо» готує для глядачів декілька нових вистав, які ще жодного разу не були в їхньому репертуарі. Деякі з них — планують показати вже у цьому сезоні. Про це сьогодні, 11 січня, під час прес-конференції у медіахолдінгу «Відкритий» повідомив художній керівник Дніпровського драматичного молодіжного театру «Віримо» Володимир Петренко, передає Дніпроград.

«Довгі роки я не звертався до сучасної європейської драматургії. Але ми почали будувати плани, пов’язані із сучасною європейською прозою. Це великий важкий проект, враховуючи, що через умови нашого орендного існування ми вже давно не робили прем’єри на великій сцені», — зазначив Володимир Петренко.

На ній нині у театрі планують постановки «Візит старої дами» драматурга Фрідріха Дюрренматта та «Школа дружин» Мольєра. На малій — п’єсу «Метод Гронхольма», казку для дітей «Равлик і кит», а також починають роботу над твором Лесі Українки «Оргія».

Окрім цього, вже зараз містяни можуть завітати на 16 вистав великої та малої сцени, які вже відомі гостям театру. Серед них — «Забути Герострата», «Самовбивця», «Дуже проста історія», «Ворон», «Прибуткове місце», «Голодна кров» та інша.

Натомість у цьому сезоні востаннє покажуть виставу «Кім», перша постановка якого відбулася ще у 2003 році.

Раніше повідомлялося, що у Дніпровському театрі драми та комедії втілять три нові мистецькі проекти.

Автор: Домінік ФРАНКО