В Центрі розвитку місцевого самоврядування розповіли про здобутки року та поділилися планами на майбутнє

logo

В Центрі розвитку місцевого самоврядування розповіли про здобутки року та поділилися планами на майбутнє

Сьогодні, 6 грудня, у Дніпропетровському центрі розвитку місцевого самоврядування підбили підсумки роботи за 2018 рік та розповіли про плани на наступний рік. Про це повідомляє Дніпроград з місця подій.

У Центрі зібралися представники агенцій регіонального розвитку та структурних підрозділів органів влади, члени громадських організацій та профспілок, голови та старости об’єднаних територіальних громад області, з якими протягом року працювали на підвищення спроможності.

«На сьогодні в нашій області вже 60 об’єднаних громад — це найкращі показники по всій Україні. І якість нашої роботи і кількість збігаються. Аналіз фінансової спроможності громад України підтвердив, що ОТГ Дніпропетровщини є лідерами в цьому напрямі. І навіть ті громади, де кількість мешканців менше 50 тисяч населення, мають найкращі показники. На сьогодні ОТГ Дніпропетровщини є прикладом успішних реформ у сферах медицини, освіти, цивільного захисту, соціального захисту, житлово-комунальної сфери», — розповіла директор Центру розвитку місцевого самоврядування Олена Тертишна.

Протягом року громади області реалізували більше 500 інфраструктурних та культурних проектів. Також були проведені ярмарки добросусідства, Конгрес старост, форум «Смарт громади» та інші. Окрім того, присутнім розповіли про відкриті Центри безпеки, медичні заклади та ЦНАПи.

«На наступний рік ми маємо великі плани, аби знову стати найкращими. Зокрема, ми розпочнемо формування стратегії розвитку нашого регіону до 2027 року», — розповіла Тертишна. 

Також у Центрі розвитку місцевого самоврядування відкрили фотовиставку, яка присвячена успіхам 2018 року. 

Нагадаємо, Дніпропетровщина стане першою в Україні, де запровадили новий проект Нацполіції. Кожна ОТГ матиме свого поліцейського, закріпленого за громадою. 

Автор: Дарина ТВАРА