У лікарні ім. Мечникова відбудеться безкоштовний медогляд людей із вадами зору

logo

У лікарні ім. Мечникова відбудеться безкоштовний медогляд людей із вадами зору

Завтра, 15 листопада, з 10:00 Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. Мечникова проводитиме амбулаторний прийом пацієнтів із вадами зору. Про це повідомляє Дніпроград зі слів заступника головного лікаря медзакладу Олeксандра Толубаєва.

Подібні заходи у лікарні проводять один-два рази на рік вже 6 років поспіль.

“Якщо ви цікавитесь тим, як же проходить життя людини, що не має можливості бачити, спробуйте хоч на декілька хвилин заплющити очі та рухатись у просторі. Це важко. А людям із вадами зору потрібна не лише побутова, але й медична допомога”, — зазначив Олeксандр Толубаєв.

На консультацію запрошені усі необхідні спеціалісти — невропатологи, ендокринологи, терапевти, офтальмологи тощо. Кожному пацієнту нададуть індивідуальний супровід. Медсестра або інтерн супроводжуватиме людину, яка завітала на медогляд, до кожного кабінету.

За словами голови правління Дніпропетровської обласної організації Українського товариства сліпих Василя Горбeнка, також зручним для людей із вадами зору в таких прийомах є те, що всі спеціалісти знаходяться на одному поверсі.

“Тим пацієнтам, які потребуватимуть госпіталізації або оперативного втручання, ми також надамо таку допомогу безкоштовно”, — додав заступник головного лікаря медзакладу Олeксандр Толубаєв.

Зазначимо, що на обліку в організації УТОС у Дніпропетровській області — більше 2 тисяч людей. Деякі мають вроджені вади зору, ще дехто — отримали їх через набуті захворювання або травми. Серед таких захворювань — і цукровий діабет.

Протягом останніх п’яти років Дніпропетровська область є регіоном-лідером по кількості людей із даним захворюванням. На сьогодні зареєстровано майже 104 тисяч пацієнтів, віком від 18 років, а також 875 — дітей та підлітків. 19,5 тис — отримують інсулінотерапію. Одна з основних проблем у таких пацієнтів — проблеми із зором.

“Органи зору хвороба вражає практично у першу чергу. А вже за п’ять років від початку захворювання, як правило, всі пацієнти мають ті чи ті зміни в очному дні, незалежно від їхнього віку”, — прокоментувала завідуюча відділенням ендокринології Дніпропетровської обласна клінічної лікарні ім. Мeчнікова Єкатeрина Маляр. Її спеціалісти також будуть присутні на амбулаторному прийомі людей із вадами зору.

Частково пацієнти добиратимуться самі. Крім того, буде організований виїзд автобусом з організації УТОС у Дніпропетровській області.

Раніше повідомлялося, що працівники лікарні Мечникова влаштували публічне щеплення від грипу.

Автор: Домінік ФРАНКО