100 років ФК «Дніпро»: містянам демонструють важливу складову історії міста

logo

100 років ФК «Дніпро»: містянам демонструють важливу складову історії міста

Вчора, 17 серпня, у Дніпрі відбулося відкриття унікальної виставки «100 років ФК «Дніпро», яка нагадує про історію міста, важливою частиною якого є протяжний шлях футбольного клубу. Про це повідомляє кореспондент Дніпрограда з місця події – приміщення Дніпровського національного музею ім. Яворницького.

На виставці представлена історія ФК. Зокрема, ретро-фотографії 1980-х років, негативи яких надав син тренера «Золотого Дніпра-83» Олег Ємець та фотографії з фондової колекції музею 1920-80-років. Також розвиток та історія ФК «Дніпро» у 2012-1014 роках постає на фото відомого українського фотографа Павла Маменка: яскраві моменти з ігор Чемпіоната України, Ліги Європи.

Представлені і цікаві унікальні експонати: клубна скарбничка першого чемпіона Катеринослава клубу «Алькор», м’ячі з підписами гравців, їх форма та взуття, книга Мирона Маркевича з автографом, клубні значки, вимпели, програмки матчів, квитки тощо.

Також представлені предмети, які надала адміністрація ФК «Дніпро».

Ініціатива створення виставки належить спортивному журналісту, члену Громадської ради при облдержадміністрації Олегу Чередніченко.

Виставка працює кожного дня з 17 серпня по 14 вересня, крім понеділка та останньої п’ятниці місяця, з 10:00 до 17:00 години, каса зачиняється о 16:15. Вартість квитків: 10 грн. — студентський, дитячий, 20 грн. – дорослий.

Автор: Ольга АНДРОСОВА