У Марганці ОСББ масово відмовляються встановлювати лічильники водопостачання

logo

У Марганці ОСББ масово відмовляються встановлювати лічильники водопостачання

Марганецькі ОСББ саботують встановлення комерційних вузлів обліку постачання питної води. Такого висновку можна дійти відповідно до дій керівників ОСББ та органів місцевого самоврядування Марганця, повідомляє Дніпроград.

Згідно закону «Про комерціний облік теплової енергії та водопостачання” спеціалісти водоканалу забов’язані обстежити підвальні приміщення будинків на визначення місця встановлення лічильників. Однак, робітники підприємства зіткнулися з категоричною відмовою надання доступу до підвальних приміщень від голів ОСББ.

Як інформує керівництво КП «Марганецьке ВУ ВКГ” ДОР” на надіслані листи головам ОСББ  отримано відповіді лише з відмовами. Це й не дивно, бо саме керівництво мерії м. Марганця закликало не пускати спеціалістів водоканалу до підвальних приміщень й не укладати з ними договори.

«Добросовісним платникам послуг з водопостачання боятися нічого, їм не доведеться сплачувати за непорядних сусідів які роками не платять за воду і не встановлюють лічильники. Як правило, до квартир для перевірки лічильників представників водоканалу не допускають саме злісні неплатники, які категорично не дають згоди на встановлювання лічильників. Також є випадки коли лічильник не встановлений, а в квартирі зареєстрована одна особа й сплачує за водопостачання як за одну, а по факту там проживає 4-5 членів родини, отже витрати води значно більші. І це б’є по всіх жителях будинку. Після встановлення комерційних вузлів обліку різниця між фактичним показниками загальнобудинкового лічильника та з індивідуальних лічильників буде розподілятися між споживачами, які не мають квартирних засобів обліку та споживачами, які не надали данні з квартирних лічильників води виконавцю” — пояснює І.Петровенко, керівник Марганецького водоканалу.

За інформацією доведеною до споживачів можна припустити, що історія саботажу може брати свої початки від мера м. Марганця Жадько, яка вже досить давно використовує різні маніпуляції зі свідомістю населення щодо дестабілізації КП «Марганецьке ВУ ВГК». Тут і заклики до населення міста не сплачувати послуги з водопостачання та водовідведення за новими тарифами. Тут ми можемо пригадати і її пропозиції щодо буріння свердловин по всьому м. Марганцю та встановлення водокачок. 

Раніше Олена Жедько неодноразово зверталася в офіційних листах до Дніпропетровської обласної ради з проханням передати Марганецьводоканал на баланс міста при цьому повернувши колишнє керівництво. Зважаючи на те, що О. Жадько вже «роздербанила» КП «Марганецьтепломережа”, було зруйновано підприємство, незаконно вирізані мережі та здані понад 50 км трубопроводу на металобрухт, у звернені їй було відмовлено. Напевно, не маючи змоги протистояти обласній раді, мерія міста вирішила піти іншим шляхом й нейтралізувати водоканал втягнувши в цей конфлікт ОСББ.

Автор: Іван МУРАХА