Озеленення, зонування та осучаснення: що пропонує Дніпру кандидат на посаду директора парку Шевченка

logo

Озеленення, зонування та осучаснення: що пропонує Дніпру кандидат на посаду директора парку Шевченка

У Дніпрі шукають нового директора одного із найпопулярніших місяць для відпочинку серед містян — парку імені Шевченка. Сьогодні, 6 березня, під час прес-конференції в Забеба.лі один з кандидатів на цю посаду Сергій Головацький розповів, яким він бачить парк у майбутньому, інформує Дніпроград.

9 січня у Дніпрі міська рада оголосила конкурс на посаду директора Комунального закладу культури «Центральний парк культури та відпочинку ім. Т. Г. Шевченка». Учасник конкурсу Сергій Головацький стверджує, що парк імені Шевченка потребує низку реконструкцій та змін, адже інфраструктура у ньому застаріла, а капітальний ремонт давно не проводився.

«Парк Шевченка має чудове місце розташування, чималу територію та особливу родзинку — оглядовий майданчик. Парк потребує оновлення зеленої частини, зокрема це дерева та кущі. Також важливим моментом реконструкції стане розділення парку на зони — це спортивна територія, зона для відпочинку та зона для дітей. Важливо відокремити доріжки для прогулянок пішки, їзди на велосипеді та для бігу. Також необхідно осучаснити відомий амфітеатр та оглядовий майданчик, що у майбутньому послугує чудовою мотивацією для інвестицій. Окрім того важливо запровадити  прозорий бізнес, який зацікавлений в тому, щоб в парк приходило більше людей, дохід від роботи парку платних розваг і подій, заохочення до співпраці меценаьів, залучення грантів та міського бюджету.», — розповів Сергій Головацький.

Зазначимо, загальними вимогами до кандидатів на цю посаду є: вища освіта, стаж роботи у сфері культури не менше трьох років, володіння державною мовою та здатність за своїми діловими і моральними якостями, освітнім і професійним рівнем виконувати відповідні посадові обов’язки. Заявки від кандидатів приймаються 30 днів, починаючи з сьогоднішнього дня, 11 січня.

Зараз парком керує в якості виконуючого обов’язки директора Юрій Усенко. На кінець 2017 року біля парку були борги перед податковою.

Автор: Дарина ТВАРА