На честь унікальної виставки Сальвадора Далі Музей українського живопису працює без вихідних

logo

На честь унікальної виставки Сальвадора Далі Музей українського живопису працює без вихідних

На честь унікальної виставки Сальвадора Далі керівництво Музею українського живопису прийняло рішення, що музей буде працювати без вихідних. Про це повідомляє Дніпроград з посиланням на прес-служба музею.

Тепер кожен бажаючий дніпрянин має нагоду відвідати експозицію без обмеження у графіку. Усі 34 твори, що представлені у музеї, – оригінальні. Проект реалізовано в рамках програми Бориса Філатова «Культурна столиця». Вікове обмеження експозиції – 16+. 

«Тут ви можете побачити роботи в унікальній техніці літографії, яку винайшов Далі, – булетизм. Митець стріляв у картини зі старовинноїрушниці кулями із жирною тушшю, а потім домальовував образи. Графіку та літографію, що представлені тут, було зібрано з приватних колекцій. Цихтворів мистецтва в Україні ще не бачили», – розповіла мистецтвознавець Людмила Тверська.

Нагадаймо, що єдина в Україні виставка оригінальних робіт Сальвадора Далі відкрилася 27 грудня та триватиме до березня, при цьому на відвідування виставки в будь-який з днів з 11 до 15 годин діє 50-відсоткова знижка на квиток. Ціна білету 100 грн — дорослий, 75 грн — студентський, 50 грн — пенсійний, 35 грн — шкільний (організовані групи).

Автор: Ольга АНДРОСОВА