У Дніпрі розпочалося голосування за кращі проекти громадської ініціативи

logo

У Дніпрі розпочалося голосування за кращі проекти громадської ініціативи

Сьогодні, 11 вересня, у Дніпрі розпочалося голосування за пропозиції масштабного проекту «Бюджету участі». Голосування триватиме відсьогодні і до 11 жовтня 2017 року, одна особа може проголосувати за два малі проекти та за два великі проекти.

Після експертної комісії в минулу п’ятницю на голосування виставлено 209 громадських проектів. Містяни зможуть віддати голоси за 82 великих проекти та 127 малих.

Віддати свій голос може громадянин, який відповідає одному з наступних критеріїв: місце проживання особи — Дніпро, що підтверджується паспортом; підприємство, установа чи організація, де працює відповідна особа, зареєстроване у м. Дніпрі, що підтверджується довідкою з місця роботи; особа навчається у Дніпрі, що підтверджується студентським квитком; особа володіє на праві власності об’єктом нерухомості у м. Дніпрі, що підтверджується витягом з відповідного реєстру прав власності; місце народження особи зареєстроване у Дніпрі, що підтверджується паспортом або свідоцтвом про народження.

В першу чергу мешканці міста можуть віддати свої голоси за допомогою платформи «Громадський проект» яка дозволяє голосувати з використанням BankIDта електронно-цифрового підпису. Голосування у паперовому вигляді може здійснюватися у приміщеннях Центру надання адміністративних послуг міста Дніпра та 13 бібліотеках.

У пунктах голосування громадянам буде надаватись загальна інформація щодо бюджету участі Дніпра та роз’яснюватись порядок голосування за проекти. При цьому забороняється здійснення агітації та переконання проголосувати за окремі проекти. Результати голосування будуть протягом 3 днів відображатися на платформі «Громадський проект».

За результатами голосування визначаться проекти-переможці, кошти на реалізацію яких буде виділено профільним виконавчим органам, що безпосередньо виконуватимуть завдання проектів.

Автор: Дарина ТВАРА