Криворізького журналіста, якого поранили на навчаннях ЗСУ, везуть до Львова

logo

Поділитись в Facebook

Написати в Twitter

Криворізького журналіста, якого поранили на навчаннях ЗСУ, везуть до ЛьвоваФото ілюстративне. Джерело: IClub

Журналіста з Кривого Рогу, який отримав вогнепальне поранення під час командно-штабного навчання з територіальної оборони, привезуть до Львова на лікування.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила його дружина Інна Вовк.

6 липня оператор порталу «Перший криворізький» В’ячеслав Вовк отримав вогнепальне поранення в шию під час навчань військовослужбовців. Сьогодні журналіста доставлять з Дніпра до Львова літаком, аби видалити перші осколки з хребта.

«Близько 13 години Слава буде у Львові. Будемо вдячні колегам Славіка, які зможуть приїхати зустріти нас у львівський аеропорт або військово-медичний центр західного регіону (на вулиці Личаківській). Нас чекає перша операція з видалення осколків з хребта чоловіка. І нам дуже потрібна ваша підтримка», — написала Інна Вовк.

Також, за словами дружини журналіста, вони продовжують збирати гроші на подальшу реабілітацію Станіслава Вовка в Ізраїлі.

____Для #СМИ и всех, кто переживает о Славе______Завтра, понедельник, 28 августа, мы летим во Львов.В 10:00 утра врачи…

Posted by Инна Волк on Sunday, 27 August 2017

Нагадаємо, трагедія сталася 6 липня цього року. Оператора ранив у шию з вогнепальної зброї військовослужбовець під час навчань. Пізніше з’ясувалося, що чоловік незаконно придбав зброю, носив і зберігав без передбаченого законом дозволу.

Портал «Перший Криворізький» повідомляє, що журналіст вирішив взяти участь у зйомках постановочного кадру: він грав роль «провокатора».

Військовослужбовці під час відпрацювання навичок завалили його на підлогу, скували руки і завели в будівлю виконкому, де не було представників ЗМІ. Через кілька хвилин люди під будівлею почули постріл.

За даними видання, після інциденту з будівлі Саксаганського районного виконкому, де проводилися навчання, вийшов військовослужбовець і вигукнув: «Швидка де?».

Пізніше з’ясувалося, що чоловік, який вистрелив, незаконно придбав зброю, носив і зберігав без передбаченого законом дозволу.

За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за статтею 128 Кримінального кодексу України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) і за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

«Були внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом необережного нанесення тілесного ушкодження. В ході розгляду даного кримінальної справи, працівниками поліції вилучено вогнепальну зброю, споряджену боєприпасами. Вогнепальну зброю підозрюваний в скоєнні злочину незаконно придбав, носив і зберігав без передбаченого законом дозволу», — повідомили у прес-службі Криворізького відділу поліції.

В рамках даних статей підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років.

Він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання під вартою.

Реквізити карт Приват Банк

4149 4393 9030 7571 (карта універсальна)

5168 7573 2133 8198 (карта для виплат)

Волк Инна Александровна

Читайте новини та найцікавіші статті у Telegram Дивись.Інфо.