Економічні інтереси: в поліції назвали причини стрілянини у Дніпрі

logo

Виявлена правоохоронцями зброя неподалік місця злочину

Фото: Інформатор

Виявлена правоохоронцями зброя неподалік місця злочину

Перестрілка в Дніпрі ввечері у понеділок, 24 липня, виникла через конфлікт двох сторін, що стосується «економічних інтересів».

Про це заявив начальник кримінальної поліції Дніпропетровської області Олег Грозь в ефірі «9 каналу».

«Цей конфлікт — виключно економічні інтереси двох сторін: з боку Саакяна (адвокат Едмонд Саакян, — ред.) і його брата і другої сторони, що ми зараз встановлюємо», — сказав він.

За словами Грозя, стрілянина велася з автомату і пістолетів. Він також розповів, що серед нападників теж є поранені, яким зараз надається медична допомога. За інформацією глави кримінальної поліції, стрілянина сталася після запланованої зустрічі двох сторін.

«Вони зустрічалися, розмовляли з нападниками. І після бесіди був напад», — розповів Грозь.

Як повідомляв «Главком», в Дніпрі в понеділок ввечері, 24 липня, сталася перестрілка. Спочатку повідомлялося, що одна людина загинула, шестеро осіб отримали поранення.

В обласній Нацполіції розповіли, що дві групи чоловіків словесно з’ясовували стосунки, однак, після того як не змогли досягти компромісу, почалася стрілянина. Потерпілі поступили в лікарню Мечникова з вогнепальними пораненнями ніг, голови, живота.

Згодом ЗМІ повідомили, що в обласній лікарні ім. Мечникова від вогнепальних ран помер другий із постраждалих в перестрілці. Один з убитих — відомий місцевий учасник АТО Олексій Вагнер. Ім’я другого убитого не розголошувалося, відомий був лише його позивний — Щука.

Серед поранених — також відомий дніпровський адвокат і учасник АТО Едмонд Саакян.

У поліції підтвердили інформацію, що під час перестрілки у Дніпрі загинули двоє людей, іще чотирьох госпіталізовано.

Наразі відомоі імена загиблих: Олексій Вагнер – екс-доброволець 20-го мотопіхотного батальйону 93-ї бригади, Максим Іващук — колишній боєць 11-го мотопіхотного батальйону 59-ї бригади.

Також в лікарні Мечникова під охороною перебувають четверо нападників, які отримали поранення в результаті стрілянини.

Відомий адвокат, волонтер, доброволець 20-го мотопіхотного батальйону Едмонд Саакян отримав поранення в живіт.

Джерело: РБК-Україна