Аваков звільнив керівників поліції Дніпра та області після інциденту 9 травня

logo

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков Аваков звільнив керівництво поліції Дніпра та області через сутички, які сталися 9 травня. Про це Аваков повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Після попереднього розгляду по інцидентах і провокаціях в Дніпрі: вранці підписаний наказ про звільнення з посад: начальника управління поліції Дніпровської (Дніпропетровської — ред.) області, генерала Репешка; начальника міського управління поліції Дніпра полковника Бідила; відповідних заступників щодо забезпечення громадської безпеки», — написав він.

Крім того, Аваков повідомив про призначення службового розслідування події.

Зокрема, з цією метою у Дніпро направили комісію на чолі з головою департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції.

«Створена спеціальна слідча група і спрямована в Дніпро — для розслідування дій цивільних осіб і їх координаторів в рамках порушених кримінальних проваджень. Результати п. 2-3 будуть публічно оприлюднені», — написав він.

Нагадаємо, у Дніпрі 9 травня під час ходи до монументу Слави представників Соціалістичної партії та партії «Опозиційний блок» між ветеранами АТО і охороною та поліцією виникли сутички. Поліція застосувала кийки, постраждало декілька ветеранів АТО, одного з розбитою головою забрала швидка допомога. Як пояснили правоохоронці, конфлікт розпочався через те, що соціалісти йшли колоною з рожевими прапорами своєї партії. На прохання їх опустити не відреагували. Також кілька ветеранів АТО зупинили колону «Опозиційного блоку», що йшла також до монументу Слави із синіми кульками. Тут сутичка виникла між ветеранами АТО й чоловіками спортивної зовнішності. Загалом до відділень поліції було доставлено 15 осіб. Травмовано 14 осіб – 8 учасників заходу та 6 поліцейських.