7000 доларів США неправомірної вигоди — експрокурор з Дніпропетровщини постане перед судом

logo

image

До суду скеровано обвинувальний акт відносно колишнього прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури. Він обвинувачується у одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаної з вимаганням (ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що прокурор вимагав та одержав від місцевої мешканки неправомірну вигоду у сумі 7 000 доларів США. За гроші правоохоронець обіцяв посприяти у закритті кримінального провадження за фактом зберігання наркотичних речовин, де фігурувала жінка.

У разі відмови прокурор погрожував скерувати до суду обвинувальний акт відносно неї. 23 квітня 2020 року слідчі ДБР затримали прокурора в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після одержання неправомірної вигоди.

У разі доведення вини обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві. Процесуальне керівництво – прокуратура Полтавської області. Оперативний супровід – Управління СБУ в Дніпропетровській області.