1991 Open Data Incubator розшукує агентів змін у Дніпрі

logo

1991 Open Data Incubator розшукує агентів змін у Дніпрі

У Дніпрі стартував набір у першу інкубаційну програму 1991 Open Data Incubator. Про це повідомляє Дніпроград з прес-конференції у міськраді.

Вже 14 листопада в місті відкриється представництво некомерційного національного інкубатору 1991 Open Data Incubator. Така ініціатива відбувається у рамках децентралізації у Дніпрі. 

«Програма допоможе міським громадам створити стартапи для підвищення рівня комфорту життя в місті. Відкриття офісу в Дніпрі з одного боку заохочує впровадження  системи самоврядування, а з іншого стимулює технологічні зміни у розвитку процесів децентралізації», — розповів директор 1991 Open Data Incubator.

Яніка Мерило зазначила, що прикладом успішного проекту, який вийшов з інкубатору 1991, та впроваджений у Дніпрі, став Navizor.

«Дніпро знаходиться на порозі змін. Впроваджені системи ЦНАПів, активізовано впровадження електронних послуг, електронний білет та нові технології оплати за проїзд в транспорті. Впевнена, що поява інкубатору в Дніпрі допоможе активізувати ІТ-спеціалістів, розробляти та інтегрувати у державні структури корисні стартапи. Допоможе зробити місто та регіон більш комфортним для громадян», — вважає Яніка Мерило.

Тож, ввійти в історію та змінити економічний стан Дніпра можна вже зараз. Організатори проекту чекають презентації на сайті. 

Зазначимо, некомерційний стартап-інкубатор «1991 Open Data Incubator» на сьогоднішній день є першим успішним, як мінімум в Україні, прикладом взаємодії IT-активістів, негромадських організацій, великого бізнесу і державного сектора.

За вісім місяців роботи інкубатор «1991» вивів на ринок українських стартапів 21 сервіс, які використовують відкриті дані і, таким чином, «оцифровує» агропромислову і енергетичну сфери економіки, а також покращують інфраструктуру міст.

Автор: Дарина ТВАРА