1200 школярів Шевченківського району безкоштовно відвідають кінопоказ «Червоного»

logo

1200 школярів Шевченківського району безкоштовно відвідають кінопоказ "Червоного"

Більше тисячі школярів Шевченківського та частково Центрального районів Дніпра безкоштовно відвідають кінопоказ нового українського фільму «Червоний». Таку можливість школярам надає народний депутат 26-го виборчого округу Андрій Денисенко. Про це йдеться на офіційній сторінці депутата у Facebook, передає Дніпроград.

«Цей фільм має подивитися кожен українець. Він заходить на одному подиху і вигартовує психологію нової нації, нації борців і переможців. Ця патріотично-історична стрічка знята на основі реальних подій і переносить глядача до радянського концтабору ГУЛАГ, в якому вояки УПА героїчно протистоять каральній системі. І саме на таких творах та історичних прикладах має виховуватися молоде покоління», — пояснює свій вчинок по залученю школярів до історії й кіномистецтва Андрій Денисенко. 

Нагадаємо, у березні школярі також безкоштовно відвідали кінопоказ. За ініціативи Андрія Денисенка учні змогли переглянути канадську кінострічку про трагедію Голодомору і боротьбу українців з радянським режимом «Гіркі жнива». 

«Минулий навчальний рік ми закінчували організацією перегляду школярами «Гірких жнив», і продовжуємо цю традицію при початку нового. Сподіваюся, наші кіномитці і далі тішитимуть нас такими якісними витворами. А моє серце і надалі радітиме відродженню українського духу, влиттю нового вина молодої крові в окріпле тіло нашої нації», — йдеться в доприсі народного депутата.

Автор: Антон МОРОЗ